• tala fou

Pusa sikaleti, Pulea sikaleti amata mai le afifiina

Pusa sikaleti ,O le pulea o sikaleti e amata mai i le afifiina

O le a amata lea i le polokalame a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e pulea le tapaa.Sei o tatou tilotilo muamua i manaoga o le Feagaiga.I luma ma tua o afifiina tapaa, lapata'iga fa'alesoifua maloloina o lo'o nofoia sili atu i le 50% o lepusa sikaletie tatau ona lolomi le vaega.O lapataiga faʻalesoifua maloloina e tatau ona lapopoa, manino, manino, ma mataʻutia, ma faʻasese gagana e pei o le "tofo mama" poʻo le "malu" e le tatau ona faʻaaogaina.E tatau ona fa'ailoa mai mea o lo'o maua mai i le tapa'a, fa'amatalaga e uiga i vaila'au fa'amatu'u, ma fa'ama'i eseese e mafua mai i oloa tapaa.

12

Feagaiga Ta'iala a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i le Pulea o le Tapaa

O le Feagaiga e fa'avae i luga o mana'oga mo a'afiaga umi o le taofiofia o le tapaa, ma o fa'ailoga lapatai e matua manino lava e uiga i le aoga o le taofiofia o tapaa.Ua faaalia i se suʻesuʻega e faapea, afai e faailogaina le faiga lapataʻi i se pusa sikaleti, e 86% o tagata matutua o le a lē avatua ni sikaleti e fai ma meaalofa i isi, ma o le 83% o tagata ulaula o le a faaitiitia ai le masani o le avatu o sikaleti.

Ina ia mafai ona pulea lelei le ulaula tapaa, ua tali atu atunuu i le lalolagi atoa i le valaau a le faalapotopotoga, faatasi ai ma Thailand, United Kingdom, Ausetalia, Korea i Saute… faaopoopo atu ata mataʻutia lapatai i pusa sikaleti.

Ina ua mae'a le fa'atinoina o siata o lapata'iga mo le fa'atonutonuina o le ulaula tapa'a ma pusa sikaleti, na fa'aititia le fua faatatau o le ulaula tapaa i Kanata i le 12% i le 20% i le 2001. O lo'o fa'amalosia fo'i le tuaoi o Taialani, fa'atasi ai ma le fa'atupula'ia o le fa'ailoga fa'aaliga mai le 50% i le 2005 i le 85%;Ua siitia foi e Nepal lenei tulaga i le 90%!

O atunuu e pei o Aialani, Peretania, Farani, Aferika i Saute, Niu Sila, Nouei, Iurukuei, ma Suetena o loʻo faʻalauiloaina le faʻatinoina o tulafono.E lua lava atunuu e fai ma sui mo le puleaina o le ulaula tapaa: Ausetalia ma Peretania.

Ausetalia, le atunuu e pito sili ona ogaoga le taofiofia o le tapaa

sikaleti 4

E fa'atāua tele e Ausetalia fa'ailoga lapata'i o sikaleti, ma o latou fa'ailoga lapata'i o lo'o fa'apipi'iina o lo'o fa'amauina le tele o vaega i le lalolagi, ma le 75% i luma ma le 90% i tua.O le pusa e ufiufi ai se vaega tele o ata mataʻutia, ma mafua ai ona le maua e le toʻatele o tagata ulaula lo latou manaʻoga faʻatau.

Ua faatumulia Peretania i pusa sikaleti mataga

I le aso 21 o Me, na faʻatinoina ai e le UK se tulafono faatonutonu fou e faʻaumatia atoa ai le faʻapipiʻiina o mea eseese na faʻaaogaina e le au fai sikaleti e faʻalauiloa ai a latou oloa.

O tulafono faatonutonu fou e mana'omia ai le afifiina o sikaleti e tatau ona faia tutusa i totonu o pusa sikuea lanumeamata olive uliuli.O se lanu i le va o le lanumeamata ma le enaena, faʻailoga Pantone 448 C i luga o le siata lanu Pantone, ma faitioina e tagata ulaula o le "lanu sili ona leaga".

E le gata i lea, e sili atu i le 65% o le pusa pusa e tatau ona ufiufi i lapataiga tusitusia ma ata o manuʻa, e faʻamamafa ai le leaga o le ulaula i le soifua maloloina.

sikaleti 1


Taimi meli: Apr-28-2023
//